Stretnutie mladých Slovenska sa začalo v Levoči

13.08.2006 Levoča

Levoča 13. augusta (TASR) - Stretnutie mladých Slovenska sa ako doteraz ojedinelá akcia začalo dnes v Levoči. Podnet k nemu dali organizátorom z Rady pre rod...
Levoča 13. augusta (TASR) - Stretnutie mladých Slovenska sa ako doteraz ojedinelá akcia začalo dnes v Levoči. Podnet k nemu dali organizátorom z Rady pre rodinu a mládež pri Konferencii biskupov Slovenska Svetové dni mládeže v roku 2005 v Kolíne nad Rýnom.

Okrem ubytovania mali účastníci dnes v programe svätú omšu v Kostole sv. Jakuba a večerný koncert skupín Rieka života a Lamačské chvály v altánku na Námestí Majstra Pavla.
Podľa Ľubomíra Lorenčíka z organizačného tímu očakávajú pri niektorých akciách v trojdňovom programe do utorka 15. augusta aj tisíc účastníkov. Z dnešnej prezentácie vyplýva, že tu budú ľudia vo veku od 15 do 30 rokov. Jedna skupina išla pešo dva dni z Prešova, jeden mladý prišiel na bicykli z Kováčovej.
Do Levoče príde aj kardinál Joachim Meissner z Kolína nad Rýnom. V záverečný deň stretnutia absolvuje s účastníkmi svätú omšu a dialóg. Na omši, ktorú v priamom prenose odvysiela Rádio Lumen, budú tiež biskupi Slovenska.
V pondelok 14. augusta je v programe svätá omša v Bazilike Navštívenia Panny Márie na pútnickom mieste – Mariánskej hore. Práve kardinál je vyznávačom mariánskej tradície v katolíckej cirkvi, a preto za miesto konania stretnutia vybrali Levoču.
 

Vyberte región